tanssija
Pikku Egypti

YHDISTYS

Pikku Egypti ry. on Kuopiossa vuodesta 1994 toiminut itämaisen tanssin yhdistys, joka toimii harrastajien yhdyssiteenä ja edistää itämaisen tanssin harrastusta ja tuntemusta Pohjois-Savon alueella. Yhdistyksen toimintaan ovat tervetulleita kaikki itämaisen tanssin harrastajat, opettajat ja muut tanssikulttuurista kiinnostuneet. Pikku Egypti on vakiinnuttanut asemansa valtakunnallisesti ja paikallisten harrastajien parissa. Yhdistys järjestää vierailevien koti- ja ulkomaisten opettajien kursseja, illanviettoja ja teematapahtumia. Vuonna 2014 Pikku Egypti ry juhli 20-vuotisjuhlavuotta!

Pikku Egypti -yhdistys perustettiin keväällä 1994 Marita Jaman, Teija Ruotsalaisen, Tarja Ruotsalaisen ja Marja Pitkäsen aloitteesta. Ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Marita Jama. Toiminta oli innostunutta ja kohta myös näkyvää: yhdistyksen ohjelmalliset tanssi-illat ja esiintymiset mm. Kuopio tanssii ja soi -festivaalien yhteydessä saivat myönteistä huomiota ja tekivät yhdistystä tunnetuksi. Perustajajäseniä oli parikymmentä, mistä eteenpäin jäsenmäärä on liikkunut muutaman kymmenen ja ajoittain yli sadankin välillä - toiminnan vetovoimaisuudesta riippuen. Yhdistys on tehnyt yhteistyötä myös alueen muiden tanssiyhteisöjen, kuten Flamenco Kuopion, Salsa Savon ja Kuopion Suomi Kreikka -yhdistyksen tanssiryhmän kanssa.

Yhdistyksen nimi viittaa sekä tanssin kotimaahan että Little Egypt -nimellä tunnettuun tanssijattareen. Tämä itämainen (joidenkin lähteiden mukaan algerialainen) tanssijatar villitsi yleisöä Chicagon maailmannäyttelyssä 1893. Tästä tapahtumasta katsotaan alkaneen itämaisen vatsatanssin leviäminen länsimaihin. Vähitellen tanssiharrastus rantautui USA:sta Eurooppaan ja 1980-luvulla aina Pohjoismaihin asti. Suomessa vatsatanssin eri variaatioista tunnetaan parhaiten egyptiläinen tanssityyli. Tämä johtuu siitä, että uranuurtajamme saivat oppinsa egyptiläisiltä, egyptiläissyntyisiltä tai näiden kouluttamilta opettajilta. Tiedon kasvaessa kiinnostus on laventunut myös muiden maiden, kuten Turkin, Marokon, Tunisian ja Persianlahden maiden tansseihin.

HALLITUS 2018

Puheenjohtaja

Henna Lukkarinen

pikkuegypti@outlook.com

Varapuheenjohtaja

Pia Räsänen

Rahastonhoitaja ja sihteeri

Soile Lempinen

Hallituksen Jäsenet

Tarja Väänänen

Sanna Multala

Niina Dufva

JÄSENYYS

Yhdistys on avoin kaikille itämaisen tanssin harrastajille, -opettajille ja tanssikulttuurista kiinnostuneille. Jäsenet voivat vaikuttaa ja osallistua yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin, lainata yhdistyksen esiintymisasuja ja videokirjastosta videoita. Jäsenet voivat osallistua talkootyöhön yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa. Jäsenet saavat muutaman kerran vuodessa ilmestyvän sähköisen jäsenkirjeen, jossa tiedotetaan tulevista tapahtumista ja kerrotaan yhdistyksen kuulumisia. Yhdistys pyrkii tarjoamaan yhdistyksen tapahtumat jäsenistölleen edullisemmin.

Vuoden 2017 jäsenmaksu on 12 €.

Voit liittyä jäseneksi, ilmoittaa muuttuneista yhteystiedoistasi tai erota yhdistyksestä yhdistyksen nettilomakkeen kautta. Alle 18-vuotiailta tarvitaan kirjallinen lupa huoltajalta jäseneksi liityttäessä.

Yhdistyksen jäsenmaksu päätetään vuosittain yhdistyksen sääntömääräisessä vuosikokouksessa alkuvuodesta. Hallitus vahvistaa uudet jäsenyydet hallituksen kokouksessa. Jäsenyyden voi halutessaan lopettaa ilmoittamalla asiasta kirjallisesti hallitukselle joko nettilomakkeen tai yhdistyksen sähköpostin kautta. Jäsenmaksua ei palauteta, jos jäsenmaksu on jo ehditty maksaa kyseiselle vuodelle. Yhdistys lähettää jäsenmaksulaskut vuosittain kevätkauden aikana sähköpostitse. Yhdistys pitää yhteyttä jäsenistöön vain sähköisesti sähköpostin välityksellä ja lisäksi halukkaat voivat liittyä yhdistyksen facebook-ryhmään. Jäsenkirjeet lähetetään sähköpostitse. Liittyessäsi yhdistyksen jäseneksi yhteystieto tallennetaan yhdistyksen jäsenrekisteriin eikä niitä anneta kolmannen osapuolen tietoon. Yhdistys voi lähettää omia tai yhteistyökumppaneiden mainoksia sähköpostitse.

'